Стало відомо, хто може стати новим держсекретарем США

Читать на русском
Колишній надзвичайний і повноважний посол США в Україні Стівен Пайфер перерахував кандидатів на ключові посади в оновленому Кабінеті американського президента.
Стівен ПайферФото: Новое время

Колишній посол США в Україні Стівен Пайфер перерахував кандидатів на ключові посади в оновленому Кабінеті американського президента.

Про них він розповів виданню «Новое время», повідомляє «Слово і Діло».

За словами Пайфера, у США обговорюють можливість того, що колишній спікер Палати представників Ньют Гінгріч або сенатор Боб Коркер може стати держсекретарем, а молодший сенатор від штату Алабама Джеф Сешнс – міністром оборони.

Байден відмовився бути держсекретарем можливої адміністрації КлінтонВіце-президент США Джо Байден виключив можливість роботи держсекретарем в команді Гілларі Клінтон у разі її обрання президентом США.

«Всі вони консерватори, в принципі, підтримують лінію американської політики щодо Європи, що проводиться ось уже 70 років», – сказав Пайфер.

Зараз держсекретарем США є Джон Керрі, а міністром оборони – Ештон Картер.

Нагадаємо, кандидат від Республіканської партії Дональд Трамп переміг на виборах президента США. За попередніми даними, він отримав голоси 276 вибірників із 270 необхідних для перемоги після підрахунку голосів у 40 штатах. Суперниця Трампа від Демократичної партії Гілларі Клінтон набрала 215 голосів вибірників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: