Посол США в Росії не очікує «перезавантаження» відносин Москви та Вашингтона

Читать на русском
Посол США в Росії Джон Теффт не очікує перезавантаження відносин Москви й Вашингтона за нової американської адміністрації, але очікує прогресу.
Фото: Reuters

Посол США в Росії Джон Теффт не очікує «перезавантаження» відносин Москви та Вашингтона за нової американської адміністрації, але очікує прогресу.

Про це він заявив журналістам у Москві, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на УНІАН.

«Я не кажу, що в нас буде якесь нове перезавантаження, але я думаю, що ми намагатимемося взаємодіяти з найбільш важливих питань, зокрема й питань національної безпеки», – сказав Теффт.

Він наголосив, що відносини США та Росії характеризуються наступництвом.

Чалий назвав українську вигоду від перемоги ТрампаУкраїнський посол у США Валерій Чалий розповів, як вплинуть президентські вибори в Америці на підтримку України.

«У нас є питання, з яких сторони зберігають суттєві розбіжності, наприклад, Сирія чи Україна. Але я думаю, що нова адміністрація намагатиметься просунутися у вирішенні цих протиріч. Я сподіваюся, що російська сторона також буде готова це зробити», – розповів американський посол.

На його думку, Росія залишиться однією з ключових тем в американській зовнішній політиці й за нової адміністрації. «Можна говорити, що Росія залишиться одним із головних питань разом із Китаєм, питаннями торгівлі, НАТО», – зазначив він.

Нагадаємо, що республіканець Дональд Трамп переміг на президентських виборах у США.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: