Резонансні вбивства та обіцянки політиків: чи варто очікувати покарання винних

Читать на русском
У зв'язку із заявою Антона Геращенка про зрушення в розслідуванні вбивства Павла Шеремета Слово і Діло вирішило нагадати, як політики виконують свої обіцянки щодо розслідування цього та інших резонансних злочинів.
Фото: Reuters

Сьогодні народний депутат і радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко заявив, що, за версією слідства, вбивство журналіста «Української правди» та радіо «Вести» Павла Шеремета не пов'язане з його професійною діяльністю – у всякому разі, в Україні. На думку Геращенка, «замовити» журналіста могли люди, з якими він був пов'язаний під час роботи в Росії.

У таких замовних убивствах завжди прораховуються наслідки, тож очікувати швидких результатів розслідування було б наївно, зазначив народний депутат. І справді, українське суспільство вже не дивують тривалі «висяки» в справах щодо резонансних політичних убивств. Геращенко, щоправда, сам раніше пообіцяв, що конкретний результат розслідування вбивства Шеремета Україна побачить уже до кінця року. Поки конкретики в його словах мало, як і в запевненні генпрокурора Юрія Луценка про те, що він зробить «усе можливе» для розкриття злочину. На жаль, ми ще дуже добре пам'ятаємо, як очільник ГПУ виконав іншу свою обіцянку – проінформувати суспільство протягом місяця після призначення про хід розслідування вбивства іншого журналіста «Української правди» Георгія Гонгадзе...

Юлія ТимошенкоНародний депутат України
Тимошенко не зупиниться, поки вбивць Володимира Рибака не буде передано в руки правосуддяСказано 25 квітня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

Щоправда, цілком конкретно звучить обіцянка Луценка звільнити правоохоронців, які надали ЗМІ відео з камер спостереження, де «засвітилися» ймовірні вбивці Шеремета. Але й із цим генпрокурор поки не впорався («Слово і Діло» направило відповідний інформаційний запит до ГПУ, але відповіді поки не отримало).

Минаючи тему вже згаданого вище вбивства Георгія Гонгадзе, портал, користуючись нагодою, також хотів би нагадати про досі не розслідувані резонансні (й при цьому, на жаль, трохи призабуті суспільством) вбивства таких людей, як горлівський активіст Володимир Рибак (розслідування справи щодо якого нібито взяла під своє крило Юлія Тимошенко, в чиїй партії він перебував) і мер Кременчука Олег Бабаєв. І якщо щодо останнього була створена обіцяна нардепом Капліним парламентська слідча комісія, то у відповідь за запит «Слова і Діла» про хід розслідування вбивства Рибака в «Батьківщині» відповіли про порушення двох кримінальних проваджень з ініціативи партії.

Нагадаємо, Павло Шеремет був убитий 20 липня в результаті підриву автомобіля в центрі Києва.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: