Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Голова партії "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина"
  • Голова депутатської фракції "Батьківщина"
  • Член Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів

Тимошенко не зупиниться, поки вбивць Володимира Рибака не буде передано в руки правосуддя

25 квітня 2014 року лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко запевнила, що вона не зупиниться, поки вбивць депутата від її партії в Горлівці Володимира Рибака не буде передано в руки правосуддя.
Не виконано
Сказано 25 квітня 2014 р.

Джерело

  • http://batkivshchyna.com.ua/news/19975.html
  • http://glavpost.com/post/17apr2015/blogs/25772-bogdan-miroshnikov-ya-spodivayus-scho-vbivci-volodimira-ribaka-budut-znaydeni.html
  • http://gazeta.ua/articles/life/_vdova-deputata-ribaka-rozpovila-hto-prichetnij-do-vbivstva-yiyi-cholovika/692718
  • http://ba.org.ua/region-news/u-doneckij-batkivshhini-pomyanuli-vbitogo-geroya-ukra%D1%97ni-volodimira-ribaka/
  • Відповідь партії «ВО «Батьківщина» від 24 жовтня 2016 року
  • https://www.5.ua/polityka/zaboroniaiu-navit-nazyvaty-imia-moho-cholovika-vdova-heroia-ukrainy-rybaka-vykryla-tymoshenko-u-brekhni-188875.html

Результат

17 квітня 2016 року вдова вбитого два роки тому депутата Горлівської міськради Володимира Рибака заявила, що до вбивства чоловіка причетний колишній мер Горлівки Євген Клеп. За її словами, розслідування зупинено на етапі виявлення безпосередніх вбивць. Зі слів слідчого, дехто зі злочинців вже мертвий, дехто перебуває на території Росії або на непідконтрольних територіях.

18 квітня 2016 року у штабі Донецького осередку партії «ВО «Батьківщина» вшанували пам'ять загиблого Героя України Володимира Рибака.

У відповіді на інформаційний запит редакції ІА «Слово і Діло» від 24 жовтня 2016 року прес-служба партії повідомила про два кримінальні провадження, ініціаторами яких була зокрема й «Батьківщина».

5 вересня 2017 року редакція ІА «Слово і Діло» повторно направила запит для доступу до публічної інформації щодо зазначеного питання. Відповіді так і не було.

Станом на 20 березня 2019 року так і не було встановлено вбивць Володимира Рибака.

22 березня вдова Володимира Рибака заборонила використовувати ім'я її чоловіка кандидату в президенти Юлії Тимошенко у своїй виборчій агітації, а також називати його членом партії "Батьківщина". Її обурило, що 18 березня Тимошенко, вперше за 5 років, приїхала до Слов'янська, де розташована пам'ятна меморіальна дошка Володимиру Рибаку, і зробила "зворушливу промову, як вони цінували Володимира Рибака і т. д. Так само Юлія Володимирівна сказала, що допомагає родині Героя". За її словами, жінка довго мовчала, бо боялася за своє життя: "Живу одна із донькою, яка має інвалідність 2-ї групи. Наш дитина після садистського вбивства батька стала постійно хворіти, а ставлення партії "Батьківщина", якій чоловік віддав 4 роки безоглядного, самовідданого, безкоштовного служіння, остаточно її добило… Довелося просити допомоги: у Авакова, Кличка, знайомих послів України, патріотично налаштованих прокурорів і навіть глави СБУ. Мені допомогли всі, а БПП навіть без мого прохання".

Олена Рибак резюмувала: "Хочу висловити величезну подяку і вклонитися ветеранові АТО, добровольцю 81-ї та 95-ї бригад Сергію. За те, що він, а не Юлія Тимошенко, згадав про сім'ю Рибака"

Враховуючи, вищенаведену інформацію, обіцянка отримує статус "не виконано".