Онищенко: гроші за вирішення «газової справи» вимагав син екс-прокурора

Читать на русском
У нардепа Олександра Онищенка вимагав гроші за вирішення його газової справи в САП син екс-прокурора Одеської області.
Олександр ОнищенкоФото: "Українська правда"

У нардепа Олександра Онищенка вимагав гроші за «вирішення його газової справи в САП» син екс-прокурора Одеської області.

Про це на своїй сторінці Facebook написав сам народний депутат, повідомляє «Слово і Діло».

Онищенко зазначив, що сам є ініціатором розслідування.

«У середині літа на мене вийшов один зухвалий хлопець, який через мого посередника запропонував мені «повирішувати» всі мої кримінальні справи. Пронирливий хлопець представився близькою людиною (родичем – Ред.) Назара Холодницького й, до речі, перевірка підтвердила, що він із прокурорської сім'ї. Більше того, з Холодницьким точно знайомий», – написав нардеп.

Він розповів, що хлопець запропонував заплатити йому через посередника 2 мільйони доларів за закриття «газової справи».

Справа Онищенка: У Британії заявили, що екстрадиції ніщо не заважаєЗволікання з процедурою екстрадиції нардепа Олександра Онищенка не пов'язано з вимогами британського законодавства. Українські правоохоронні органи можуть у будь-який момент звернутися до британським колегам із запитом про екстрадицію втікача.

«Оскільки для мене вся ця «газова справа» – суцільний «розводняк», я відразу ж подав заяву до ГПУ про те, що з мене вимагають хабар. Власне, на цьому моя участь у цій історії завершилася», – зазначив депутат.

«Надалі мені постійно повідомляли, що цей шахрай надсилав повідомлення моїй довіреній особі, обіцяючи зустрічі з Холодницьким та інші «рухи», але я знав, що ця людина перебуває під наглядом Генпрокуратури, й особливо на неї не реагував», – додав Онищенко.

Нардеп також розповів, що його ніхто не «розводив», а хабар-приманку шахраю дали зі спецфонду ГПУ. «До цих грошей я не маю жодного стосунку», – уточнив він.

Нагадаємо, вчора стало відомо, що правоохоронці викрили шахрая, який пообіцяв за винагороду вплинути на голову САП Назара Холодницького й закрити «справу Онищенка».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: