Справа Онищенка: У Британії заявили, що екстрадиції ніщо не заважає

Читать на русском
Зволікання з процедурою екстрадиції нардепа Олександра Онищенка не пов'язано з вимогами британського законодавства. Українські правоохоронні органи можуть у будь-який момент звернутися до британським колегам із запитом про екстрадицію втікача.

У прокуратурі Великобританії заявили, що українські правоохоронні органи можуть у будь-який момент звернутися до британським колегам із запитом про екстрадицію нардепа від «Волі народу» Олександра Онищенка.

Про це повідомили в Королівській прокуратурі Великобританії на запит DW, передає «Слово і Діло».

Згідно з повідомленням, українські правоохоронні органи можуть у будь-який момент звернутися до британським колегам із запитом про екстрадицію втікача, незважаючи на те, що між Україною і Великобританією немає угоди про екстрадицію.

«Будь-яка країна за межами ЄС може безпосередньо звернутися з формальним запитом про екстрадицію в міністерство внутрішніх справ», - йдеться у відповіді прокуратури.

Українські правоохоронці вже кілька місяців очікують рішення Інтерполу про оголошення Онищенко в розшук.

У британській прокуратурі припустили, що єдиною причиною, чому Київ пішов по цьому шляху, можуть бути вимоги українського законодавства щодо оголошення в міжнародний розшук перед подачею запиту про екстрадицію або бажання встановити місцезнаходження особи.

При цьому наголошується, що в НАБУ не пояснили, чому у Великобританії не представлений запит про екстрадицію нардепа-втікача.

У НАБУ відзначають, що очікують рішення Інтерполу про оголошення Онищенко в розшук у жовтні.

Як відомо, 5 липня Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт депутата Онищенко. На момент голосування нардеп вже втік за кордон.

Онищенко звинувачують в організації схеми із перепродажу придбаного в держкомпаній газу своїм же фірмам за заниженими цінами. Збитки оцінюються у суму понад 1,6 млрд гривень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: