В Онищенка знайшли грецький паспорт

Читать на русском
Національне антикорупційне бюро встановило наявність у депутата від Волі народу Олександра Онищенка паспорта громадянина Греції.
Олександр ОнищенкоФото: "Українська правда"

Національне антикорупційне бюро встановило наявність у депутата від «Волі народу» Олександра Онищенка паспорта громадянина Греції.

Про це йдеться в рішенні Солом'янського районного суду Києва від 19 жовтня, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Українські новини».

Детективи НАБУ звернулися до суду з клопотанням про заочний арешт депутата з альтернативою застави в 1,6 млрд грн.

Онищенко міг отримати російське громадянство – САПДепутат від Волі народу Олександр Онищенко міг отримати громадянство Росії. Про це заявили в Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі й подали запит до РФ.

В ухвалі суду зазначено, що правоохоронцям не вдалося встановити поточне місцеперебування депутата.

«У ході досудового розслідування отримані дані, що Онищенко в своєму розпорядженні має приватний літак і може безперешкодно подорожувати з паспортом громадянина України й паспортом громадянина Греції, постійно змінюючи місце свого перебування», – йдеться в ній.

Зазначено, що суд частково задовольнив клопотання та обрав Онищенку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, раніше голова САП Назар Холодницький повідомив, що правоохоронці перевіряють наявність у Онищенка паспорта громадянина будь-якої європейської країни. Нардепа підозрюють у завданні державі збитків на суму 3 млрд грн шляхом газових махінацій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: