Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Білецький запевнив, що знайде механізми для звільнення губернатора Запорізької області Костянтина Бриля

4 травня 2016 року народний депутат України Андрій Білецький звернувся до Президента України з проханням звільнити новообраного губернатора Запорізької області Костянтина Бриля, який дискредитує діяльність полку «Азов». Народний депутат запевнив, якщо губернатора не буде звільнено, будуть знайдені цивільні можливості для того, щоб Бриль пішов з українського політикуму (відео:01:10).
Не виконано
Сказано 4 травня 2016 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=vMpPi9v1QDk
  • http://www.zoda.gov.ua/article/533/golova-oblasnoji-derzhavnoji-administratsiji-bril-kostyantin-ivanovich.html
  • http://nv.ua/ukr/ukraine/events/sap-pidtverdila-vidkrittja-kriminalnogo-provadzhennja-shchodo-golovi-zaporizkoji-oda-681128.html
  • 16 марта 2017 НАБУ под процессуальным руководством прокуроров осуществило пять обысков в Запорожской области. Председатель Запорожской ОГА Константин Брыль, комментируя обыски сотрудниками НАБУ в его кабинете, не исключил, что дело инициировано с участием одного из народных депутатов.
  • https://www.facebook.com/nabu.gov.ua/posts/1896737710571906
  • http://www.hromadske-zp.tv/u-verxovnij-radi-vimagayut-prityagnuti-kostyantina-brilya-do-kriminalno-vidpovidalnosti-video/

Результат

20 лютого 2017 року запорізька активістка Ірина Лех оприлюднила лист від ГПУ про початок кримінального провадження проти Бриля.У спеціалізованій антикорупційній прокуратурі України підтвердили факт відкриття кримінального провадження щодо голови Запорізької ОДА .

16 березня 2017 року НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів здійснило п'ять обшуків у Запорізькій області. Голова Запорізької ОДА Костянтин Бриль, коментуючи обшуки співробітниками НАБУ в його кабінеті, не виключив, що справа ініційована за участю одного з народних депутатів.

Станом на 9 жовтня 2017 року Бриль Костянтин Іванович - голова Запорізької обласної державної адміністрації.

Варто додати, що питання звільнення очільників ОДА відноситься до компетенції органів виконавчої влади, а не народних депутатів, і тому "Слово і Діло" розцінює дану обіцянку як популістичну та надає їй статус "не виконано".