Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Журжій пообіцяв відновити розгляд питання про звільнення голови Державної фіскальної служби Романа Насірова

18 травня 2016 року народний депутат Андрій Журжій пообіцяв відновити розгляд питання про звільнення голови Державної фіскальної служби Романа Насірова та його заступника Сергія Білана. Нагадаємо, 18 травня комітет Верховної Ради з питань податкової та митної політики не підтримав пропозицію ряду народних депутатів про звільнення голови Державної фіскальної служби Романа Насірова та його заступника Сергія Білана. Рішення про відставку підтримали лише 4 депутати з 32 членів комітету (двоє з чотирьох — депутати від «Самопомочі» Андрій Журжій та Тетяна Острікова).
Виконано
Сказано 18 травня 2016 р.

Джерело

  • http://samopomich.ua/ru/uk-holovnyh-podatkivtsiv-ne-zvilnyly-cherez-zmovu-deputativ-z-oliharhichnymy-hrupamy/
  • http://www.depo.ua/ukr/politics/-avtomaydanivtsi-vimagayut-vidstavki-nasirova-pid-ap-13072016141800
  • http://ua.censor.net.ua/news/409095/nardep_jurjiyi_ya_peredav_groyismanu_informatsiyu_pro_korumpovanist_nasirova_ta_yiogo_zastupnyka_video
  • http://stop-bastards.com/
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?id=&pf3511=60734
  • http://ua.112.ua/golovni-novyni/danyliuk-initsiiuvav-prytiahnennia-do-dystsyplinarnoi-vidpovidalnosti-holovy-dfs-nasyrova-370020.html
  • http://stop-bastards.com/2017/02/27/5te-kryminalne-provadzhennya-proty-nasirova/
  • https://www.akcent.org.ua/kabmin-vidstorony-v-nasirova-z-posady-golovy-dfs/

Результат

13 липня 2016 року біля Адміністрації Президента «Автомайдан» організував акцію за відставку голови Державної фіскальної служби Романа Насірова та ліквідацію податкової міліції.

5 жовтня 2016 року народний депутат Андрій Журжій передав Володимиру Гройсману відомості про корумпованість голови Державної фіскальної служби Романа Насірова та його першого заступника Сергія Білана.

6 грудня 2016 року «Самопоміч» створила онлайн платформу, де кожен може подати скаргу на злочинну діяльність ДФС. На основі цих заяв фракція має намір сформувати додатковий перелік зловживань та передати уряду.

15 грудня 2016 року у ВРУ зареєстровано проект постанови «Про визнання роботи Голови Державної фіскальної служби України Насірова Р.М. та його першого заступника Білана С.В. незадовільною та звільнення їх з займаних посад» №5542. Ініціаторами законопроекту виступили депутати «Самопомочі».

6 лютого 2017 року міністр фінансів України Олександр Данилюк ініціював притягнення до дисциплінарної відповідальності голови ДФС Романа Насірова.

27 лютого 2017 року за заявами «Самопомочі», відносно Романа Насірова розпочато п’яте кримінальне провадження.

3 березня 2017 року, на засіданні уряду. Кабінет міністрів відсторонив Романа Насірова з посади голови Державної фіскальної служби.

ВИСНОВОК: Андрій Журжій та фракція «Самопоміч» всебічно сприяли звільненню голови Державної фіскальної служби Романа Насірова, якого 3 березня 2017 року було відсторонено від посади.