Пізно пити боржомі: соцмережі відреагували на відставку Саакашвілі

Читать на русском

Слово і Діло зібрало найцікавіші пости користувачів соціальних мереж щодо відставки Міхеіла Саакашвілі з посади голови Одеської ОДА.

Керівник Одеської обласної державної адміністрації Міхеіл Саакашвілі подав у відставку, посунувши всі інші новини на другий план.

«Слово і Діло» зібрало найцікавіші пости користувачів соціальних мереж щодо цієї теми.

Народний депутат Віктор Чумак заявив, що Саакашвілі «пізно пити боржомі», натякнувши на його спробу побудувати демократію в окремому регіоні.

«Про що говорить відставка Саакашвілі? Про те, що пізно пити боржомі, коли нирки відвалилися. Не можна побудувати демократичне управління в Одеській області, коли в усій Україні процвітає клептократичний олігархат», – зазначив політик.

Своєю чергою, нардеп Антон Геращенко сказав, що давно чекав на відставку губернатора Одеської області.

«Отже, Міхеіл Саакашвілі подав у відставку. Це було очікувано вже давно. Те, що вдалося йому та його команді в Грузії 10 років тому, не могло бути здійснено в Україні з різних причин. Відносні успіхи грузинських реформ стали можливими не стільки завдяки Міхеілу Саакашвілі, скільки завдяки унікальній команді демократів», – додав він.

Позафракційний нардеп Борислав Береза ​​відразу спрогнозував два можливих сценарії після відставки Саакашвілі.

«Саакашвілі подав у відставку. Далі можливими є лише два сценарії – або він візьметься за свій політичний проект, або виїде з України, попри всі заяви. А поки він візьме невелику паузу й уже найближчим часом все стане зрозуміло. Але значно більше мене цікавить, хто обійме посаду керівника Одеської області», – написав депутат.

Лідер партії «Демократичний альянс» Василь Гацько заявив, що після відставки Саакашвілі шукатиме іншого союзника замість Президента України.

«Його відставка – визнання того, що у вертикалі влади Порошенка хоч трохи суттєві успіхи більше не є для нього можливими. Він просто припинив бути ефективним у відкритому союзі з Президентом. Це означає, що він шукатиме успіху в іншому форматі. Саакашвілі – це також ресурс для змін у країні, яким активній частині українського суспільства варто скористатися», – зазначив він.

Колишній прес-аташе посольства Грузії в Україні Бачо Корчілава коротко висловився щодо цієї події.

«Саакашвілі пішов у відставку. Я вважаю, що це добре», – заявив він.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: