Для розгляду справи Януковича не вистачає суддів – ГПУ

Читать на русском
Для розгляду справи екс-президента України Віктора Януковича в складі Печерського районного суду Києва не вистачає суддів.
Віктор ЯнуковичФото з відкритих джерел

Для розгляду справи екс-президента України Віктора Януковича в складі Печерського районного суду Києва не вистачає суддів.

Про це розповів заступник генерального прокурора Євген Єнін, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на телеканал «Еспресо.TV».

Луценко пояснив, чому не передасть «справу Януковича» до Печерського судуПечерський райсуд не може розглядати справу Януковича, тому вона може бути передана до іншого суду – Луценко.

«На судовій стадії розгляду справи Віктора Януковича нас очікують певні труднощі. Ми вже цим опікуємося. В складі Печерського районного суду Києва, який би мав розглядати цю справу, немає достатньої кількості суддів», – розповів Єнін.

Він зазначив, що відповідно до українського законодавства, ті слідчі судді, які брали участь у досудовому розслідуванні, не можуть брати участі на судовій стадії справи.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що генпрокурор Юрій Луценко попросив Президента Петра Порошенка внести до Верховної Ради поправки до закону про заочне засудження, щоб застосувати змінену процедуру для притягнення до відповідальності Януковича та його оточення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: