Експерт пояснив, із чим пов'язана відставка Саакашвілі та навіщо він звинувачує Порошенка

Читать на русском
Сергій Биковполітичний експерт

Саакашвілі досить сильно заважав АП та БПП. У БПП дуже багато незадоволених, адже Саакашвілі, користуючись протекціонізмом Порошенка, намагався вести самостійну політичну діяльність, яка часто йшла врозріз із лінією БПП.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив голова Інституту публічної політики та консалтингу «Інполіт» Сергій Биков, аналізуючи інформацію про відставку Міхеіла Саакашвілі з посади голови Одеської ОДА.

«Саакашвілі не може суміщати посаду голови Одеської ОДА з політичними амбіціями. Саме цим і продиктоване рішення про його відставку. Він чекав найвигіднішого моменту для відставки. Таким стало звільнення соратника Саакашвілі Гіоргі Лорткіпанідзе», – вважає Биков.

Зараз, як припускає політолог, Саакашвілі якраз на хвилі звільнення Лорткіпанідзе зможе отримати певні політичні бонуси, хоча й короткострокові, з огляду на те, що найближчим часом виборів не передбачається.

«Мовляв, його, борця з корупцією змусили до цього рішення корумповані чиновники, а він не зміг бути осторонь і на знак протесту йде з посади губернатора», – додав експерт.

Саакашвілі неодноразово заявляв про те, що він є публічним політиком, незважаючи на те, що політична діяльність прямо забороняється губернатору законом про державну службу.

На його пдумку, за таких обставин слід чекати активізації української «дочки» грузинської партії Саакашвілі «Єдиний національний рух».

«Слід очікувати участі політпроекту Саакашвілі в крилі так званих «єврооптимістів» та «антикорупціонерів», попри досить високу конкуренцію в цьому електоральному сегменті», – резюмував Сергій Биков.

«Слово і Діло» зафіксувало 35 обіцянок грузинського реформатора. У 14 випадках Саакашвілі дотримав слова. Така ж кількість обіцянок перебуває «в процесі», а в семи випадках губернатор не зміг виконати обіцяне.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: