У Черкасах поновилися протести проти нового голови обласної поліції

Читать на русском
У Черкасах громадські активісти пікетують обласне управління Національної поліції, вимагаючи зняти з посади його голову Валерія Лютого.
Валерій ЛютийФото: girnyk.com.ua

У Черкасах поновилась акція протесту проти призначення головою обласного управління Національної поліції Валерія Лютого.

Представники низки громадських організацій зібралися під будівлею обласного управління поліції, пише «Слово і Діло» з посиланням на місцеве видання «Про все».

Частина з них увійшли до кабінету Лютого, щоб переконатися, що його немає на робочому місці.

«Але наказ про його призначення є. Тому всі наші подальші дії будуть спрямовані на те, щоб не допустити його появи на посаді начальника Нацполіції в області. Якщо буде потрібно, то ми приходитимемо під управління щодня», – заявив керівник черкаського осередку корпусу «Азов» Дмитро Кухарчук.

Активісти запевняють, що сьогоднішня акція матиме виключно мирний характер. Наразі вони очікують на зустріч із Хатією Деканоїдзе, яка має прибути в Черкаси на переговори з мітингувальниками.

Представники «Азову», «Автомайдану-Черкаси», «Свободи» та «Народної самооборони» протестують проти призначення Лютого через його неоднозначну біографію та зв’язки. Вони наголошують, що напередодні призначення головою Нацполіції Черкаської області він не пройшов переатестацію в Дніпрі.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо про звільнення з посади голови Одеського обласного управління поліції Гіоргі Лорткіпанідзе.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: