Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Батьківщина"
  • Перший заступник голови Комітету з питань бюджету

Крулько заявив, що «Батьківщина» буде голосувати за зняття недоторканності з Новинського, якщо ГПУ подасть обґрунтоване подання

2 вересня 2016 року народний депутат України Іван Крулько заявив, що фракція «Батьківщини» буде голосувати за зняття депутатської недоторканності з Вадима Новинського, якщо Генеральна прокуратура подасть обґрунтоване подання з доказами протиправності його дій (відео: 10:25). Нагадаємо, що 1 вересня джерело в ГПУ повідомило про те, що на Новинського готується подання.
Виконано
Сказано 2 вересня 2016 р.

Джерело

  • https://youtu.be/tW8_raLXjgM
  • http://www.pravda.com.ua/rus/news/2016/09/1/7119255/
  • http://www.pravda.com.ua/news/2016/12/6/7129038/
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=9855

Результат

6 грудня 2016 року парламентський регламентний комітет не дав згоди щодо розгляду питання про зняття депутатської недоторканності з Вадима Новинського на пленарному засіданні та рекомендував відправити документ на доопрацювання. За словами в. о. голови комітету Павла Пинзеника, комітет не одержав достатньо відомостей від ГПУ для надання відповідного дозволу, однак остаточне рішення повинен ухвалити спікер Андрій Парубій.

8 грудня 2016 року Верховна Рада України розглянула питання про дозвіл на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата від фракції «Опозиційного блоку» Вадима Новинського. 228 голосами відповідне рішення було ухвалене. Більшість парламентаріїв від «Батьківщини» проголосували «За».

ВИСНОВОК: більшість народних депутатів від фракції «Батьківщини» підтримали рішення про притягнення до кримінальної відповідальності Вадима Новинського.