Росія запровадила заборону на переміщення українських цистерн – документ

Читать на русском

Парк цистерн українських перевізників незрівнянно менший за парк цистерн російського СГ-Транс.

«Російська залізниця» запровадила заборону на переміщення територією РФ залізничних цистерн українських перевізників.

Заборона набула чинності з 2 листопада до відповідного рішення про її скасування, йдеться у відповідній телеграмі, копією якої володіє OilNews, передає «Слово і Діло».

Повна заборона на переміщення запроваджується щодо вагонів «Укрспецтрансгаз», «УКРРОС-Транс», «Євразія Транс Сервіс», «Дніпровський КПК», «Лізингова компанія ВЛ», «Трансгарант-Україна», «Риф-Транс-ЛТД», «Укрспецвагон», «ТД «Західний», «Стрийський ВРЗ».

«Укрспецтрансгаз» оперує парком у 1600 цистерн для нафтопродуктів, які в тому числі задіяні в поставках скрапленого газу з Росії. Водночас цей парк незрівнянно менший за парк цистерн російського «СГ-Транс».

Нагадаємо, що Україна запровадила санкції щодо російської компанії «СГ-Транс», яка надає послуги з перевезення нафтопродуктів, у тому числі скрапленого газу. В «Укрзалізниці» заявили про повну зупинку переміщення цистерн з 31 жовтня 2016 року. Це рішення призвело до стрімкого зростання цін як на кордоні України, так і на внутрішньому ринку. На оптовому ринку встановилися ціни в районі 20 000 грн/т.

Президент України Петро Порошенко запровадив обмеження на часткове або повне припинення транзиту ресурсів, польотів і перевезень територією України останньоій великій російській авіакомпанії «Ютейр».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: