В Україні збільшилася кількість фальшивих монет і злитків з дорогоцінних металів

Читать на русском
Українці, які бажають вкласти заощадження в банківські метали і монети, сильно ризикують через збільшення кількості підробок дорогоцінних металів і виробів з них.

Банкіри стали частіше виявляти фальшиві злитки золота, підробляють не тільки великі бруски по 250 грам і важче, але і зовсім невеликі шматочки металу.

Українці, які бажають вкласти заощадження в банківські метали і монети, сильно ризикують через збільшення кількості підробок дорогоцінних металів і виробів з них, розповів UBR.ua начальник відділу операцій з банківськими металами Апекс-Банку Володимир Піщаний, передає «Слово і Діло».

«Трапляються підроблені злитки починаючи з 1-грамового і до 500 г. Диференціювати хто приносить, не завжди можливо, судячи з усього це і ті, хто свідомо продає підробки, і клієнти, які придбали злитки на чорному ринку і просто стали жертвами шахраїв», – каже він.

Далеко не кожен зможе відрізнити якісну підробку від оригіналу на око. І шахраї цим користуються – в основному «липові» злитки продаються пересічним громадянам, а ті потім звертаються до банківських фахівців з проханнями допомогти вийти з ситуації.

Перевірити хороші «копії», особливо злитки в 500 і 1000 грамів не так просто. Для цього потрібне спеціальне обладнання, яке коштує дуже дорого і не по кишені банкам.

Що стосується більш дрібних номіналів в 1-5 грам, то основна частина підробок зроблена досить грубо, і щоб їх виявити вистачає навіть уважного зовнішнього огляду.

Як раніше повідомлялося, обсяг прямих іноземних інвестицій (ПІІ – акціонерний капітал нерезидентів) в Україні на 1 липня склав $44,791 млрд, що на $2,282 млрд більше показника на початок року.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що Офіс супроводу реформ буде створено на наступному засіданні Кабінету міністрів, приблизно 19 жовтня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: