Український ОТРК «Грім-2» готують до випробувань

Читать на русском
Зараз у комплексу є іноземний замовник, проте розробники сподіваються, що його виробництво буде замовлено і для української армії.

Розробники оперативно-тактичного комплексу «Грім-2», КБ «Південне» і Павлоградський хімзавод, готують виріб до випробувань.

Про це 3 листопада повідомили на Павлоградському хімзаводі з посиланням на дані генерального директора заводу – головного конструктора Леоніда Шімана, повідомляє «Радіо Свобода», передає «Слово і Діло».

«Починаючи з 2013 року, ми спільно з КБ «Південне», не беручи грошей у держави, вирішили створити оперативно-тактичний комплекс «Грім» з дальністю стрільби більше, ніж у «Сапсана», для його подальшого експорту. Україна в свою чергу, могла б придбати цей комплекс для потреб ЗСУ в 6 разів дешевше. Оскільки проектування дослідних зразків здійснюється за рахунок коштів замовника і не вимагає бюджетних коштів, то сьогодні стоїть питання про те, щоб Міноборони України розглянуло необхідність прийняття комплексу на озброєння», – сказав Леонід Шиман.

Як зазначив Леонід Шиман, створення «Грома» почалося після закриття проекту зі створення оперативно-тактичного комплексу «Сапсан» 2013 року. На розробку нового комплексу підприємство не брало коштів у держави, а залучало кредитні ресурси.

Україна відновлює виробництво крилатих ракетУкраїна має значний потенціал у виробництві крилатих ракет малої дальності для потреб значної частини європейських держав. Україна та НАТО шукають шляхи обміну технологіями.

За його словами, події в Криму і на Донбасі продемонстрували необхідність наявності в української армії високоточного озброєння.

«Це озброєння дозволяє попереджати напад агресора з-за кордону, вражаючи будь-які техногенні об'єкти, які знаходяться, в тому числі і на його території. З вересня ми активно продовжуємо роботу, заповнюємо двигуни так, щоб в грудні вони пішли на стендові і льотні випробування», – повідомив Шиман.

Як раніше повідомлялося, Королівство Саудівська Аравія і Україна ведуть переговори щодо укладення контракту із закупівлі українських тактичних ракетних комплексів «Грім-2» із залученням фінансів на проектно-конструкторські розробки.

Також в рамках проекту ОТРК «Грім-2» практично готові п'ять ракет для збройних сил України, три з них споруджують на Придніпровському хімічному заводі (Павлоград) та дві в Дніпрі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: