Комітет візьметься за «справу Новинського» не раніше ніж за тиждень

Читать на русском
Регламентний комітет Верховної Ради розгляне подання ГПУ на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата з фракції Опозиційного блоку Вадима Новинського не раніше ніж за тиждень.
Вадим НовинськийФото з відкритих джерел

Регламентний комітет Верховної Ради розгляне подання ГПУ на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата з фракції «Опозиційного блоку» Вадима Новинського не раніше ніж за тиждень.

Про це розповів голова комітету Павло Пинзеник, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

Він зазначив, що ще не отримав текст подання ГПУ.

З Новинського планують зняти недоторканність – ЗМІГенеральна прокуратура готує подання на позбавлення депутатської недоторканності нардепа від «Опозиційного блоку» Вадима Новинського.

«Прикинемо за термінами: він (Луценко – Ред.) виставив на Facebook, значить, воно до мене прийде до кінця тижня. Скоріш за все, за тиждень – на пленарному», – сказав Пинзеник.

«Технологія дуже проста: отримує подання Верховна Рада, після цього Новинському п’ять днів на пояснення, він дає пояснення, призначаємо засідання комітету … Самі порахуйте, виходить якраз десь тиждень – на наступному пленарному», – наголосив він.

Нагадаємо, генпрокурор Юрій Луценко просить Верховну Раду дозволити притягнути до кримінальної відповідальності депутата Вадима Новинського за узурпацію влади та вплив на українську церкву.

Зазначимо, що згідно з інформацією на сайті Верховної Ради, наступний пленарний тиждень почнеться 15 листопада.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: