Родина Пшонки перевезла ювелірний бізнес до Криму (відео)

Читать на русском
Родина колишнього генерального прокурора Віктора Пшонки вивезла свій ювелірний бізнес із міста Краматорськ Донецької області в анексований Росією Крим.
Віктор ПшонкаФото: varlamov.ru

Родина колишнього генерального прокурора Віктора Пшонки вивезла свій ювелірний бізнес із міста Краматорськ Донецької області в анексований Росією Крим.

Про це йдеться в журналістському розслідуванні «Золото Пшонки» – спільний проект «Радіо Свобода» і каналу «UA: Перший», повідомляє «Слово і Діло».

Як з'ясували журналісти, восени 2014 року в Севастополі відкрилося ювелірне підприємство ТОВ Ювелірний завод «Золотий стандарт». За даними Єдиного держреєстру юридичних осіб РФ, його засновником є Євгенія Фрігеш (Бурова) – дружина Михайла Бурова – помічника екс-нардепа Артема Пшонки (син Віктора Пшонки).

В Криму окупаційна влада стежитиме за покупками населенняВ анексованому Росією півострові податкова служба буде отримувати відомості про покупки населення у режимі реального часу.

«Саме на Бурова було оформлено ювелірний бізнес сім'ї Пшонки в Краматорську до Революції гідності й до анексії Криму», – йдеться в розслідуванні.

За часів президентства Віктора Януковича сім'я Пшонки контролювала декілька ювелірних підприємств у Краматорську: «Укрзолото», «Золото» і «Бомонд преміум». Особисто Віктор і Артем Пшонки їх власниками не були, а засновниками ТОВ «Торговий дім Укрзолото» були вказані декілька людей, серед яких Буров.

Побувавши в Краматорську, журналісти виявили, що через події на Донбасі багато ювелірів закрили своє виробництво і вивезли обладнання в інші регіони України. За місцем реєстрації фірми «Бомонд Преміум» виявилося, що ювелірного заводу там уже немає, а місцеві ювеліри розповіли, що обладнання з Краматорська ювелірних заводів сім'ї Пшонки вивезли до Криму.

Нагадаємо, в лютому 2014 року Пшонка втік з України і був оголошений у розшук.

Золото Пшонки («Схеми», №106)Радіо Свобода онлайн

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: