Президент Литви Грібаускайте відвідає Україну в грудні

Читать на русском
Президент Литви Даля Грібаускайте має намір відвідати Україну з офіційним візитом у грудні поточного року. Про це йдеться на сайті Президента України.
Даля Грібаускайте

Президент Литви Даля Грібаускайте має намір відвідати Україну в грудні.

Про це йдеться на сайті Президента України, повідомляє «Слово і Діло».

«Литовська сторона підтвердила готовність президента Литви Далі Грібаускайте відвідати з офіційним візитом Україну в грудні поточного року», – йдеться у заяві.

Зазначається, що заступник голови АП Костянтин Єлісеєв провів консультацію з головним радником Грібаускайте Неріюсом Алексюнасом і главою МЗС Литви Лінасом Лінкявічусом у Вільнюсі.

Грибаускайте: мета Путіна – повернути до зони впливу РФ усі країни колишнього СРСРПрезидент Литви Даля Грибаускайте заявила, що керівництво РФ продовжує сприймати всі території колишнього Радянського Союзу своїми.

«Основною темою консультацій була підготовка до проведення чергового засідання Ради президентів України і Литовської Республіки. Сторони також обговорили ситуацію на Донбасі та подальші кроки в рамках виконання «мінських домовленостей» із метою досягнення прогресу у врегулюванні конфлікту», – наголошено у повідомленні.

Також Литва виступає за якнайшвидше прийняття Європейським Союзом рішення про надання українцям безвізового режиму і якнайшвидше завершення процесу ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Нагадаємо, нещодавно глава МЗС Литви заявив, що Росія не супердержава, а суперпроблема.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: