«Укрнафта» відновлює видобуток нафти в Сумській і Львівській областях

Читать на русском
Введення у виробничий процесс двох свердловин забезпечить компанії видобуток нафти на рівні понад 100 млн тонн на день.

До кінця поточного року ПАТ «Укрнафта» має намір почати видобуток нафти в Сумській і Львівській областях.

Про це повідомляють у прес-службі компанії, передає «Слово і Діло».

«Укрнафта» відновлює буріння горизонтальної свердловини №535 на Бугруватівскому родовищі Сумської області. Введення в експлуатацію очікується наприкінці IV кварталу 2016 року», – йдеться в повідомленні.

У компанії відзначають, що дебіт свердловини становить 60 тонн нафти на добу. Раніше видобуток на свердловині був припинений через відсутність фінансування.

Також планується продовження буріння горизонтальної свердловини №101 на Верхньомасловецькій площі (Львівська обл.). Проектний дебіт свердловини – 47 тонн на добу. Свердловина також буде введена в експлуатацію наприкінці 2016 року.

«Буріння нових свердловин – це інвестиції в майбутнє компанії. Зараз ми робимо перші кроки й плануємо продовжувати рухатися в цьому напрямку для стабілізації нафто- та газовидобутку України», – заявив глава правління ПАТ «Укрнафта» Марк Роллінз.

Як повідомлялося раніше, за підсумками січня-квітня 2016 року видобуток нафти в Україні скоротився на 12,6% або на 77,5 тис. тонн порівняно з аналогічним періодом 2015 року – до 535,4 тис. тонн.

13 травня 2016 року прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що відновлення українського видобутку забезпечить енергонезалежність для країни й громадян.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: