Перспективи «справи Єфремова»: експерти оцінили шанси почути судовий вирок

Читать на русском
Олександр Банчукексперт Центра політико-правових реформ
Микита Потураєвполітолог

Дійсно, в «справі Єфремова» є факти того, що Медяник і Корсунський уже на волі, але це могло відбутися внаслідок укладеної угоди про співробітництво зі слідством.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив експерт Центру політико-правових реформ Олександр Банчук, аналізуючи ймовірність передачі «справи Єфремова» до суду до кінця року, про що запевнили в ГПУ.

«Проблема не в тому, що дали два місяці на передачу справи до суду, що насправді цілком реально», – наголосив Банчук.

«Досвід показує: якщо є можливість тримати за певним провадженням до року в СІЗО й, відповідно, розслідування тягнути до року, тому що більше тягнути просто заборонено законом, то ми будемо чути про експертизи, додаткові допити, повторні експертизи, замість того, щоб зібрати мінімальну доказову базу та передати до суду», – розмірковує експерт.

«У нас чомусь хочуть опитати тисячу свідків, замість 5-6 ключових, а потім ще й дають оголошення: хто має свідчення в справі, звертайтеся до ГПУ за телефоном», – додав він.

За 2 роки після Євромайдану жодна гучна справа не завершена. Це показує якість нашого слідства.

Політолог Микита Потураєв переконаний, що з огляду на зв'язки керівництва країни з донецькими бізнесменами, сумнівно, що ми знатимемо, що відбувалося в «столиці сепаратизму» – Донецьку.

«Чи розвалиться «справа Єфремова» через півроку-рік у судах, стане зрозуміло з доказової бази. Але питання залишається в системності розслідування того, що сталося як у Луганській, так і в Донецькій областях», – додав він.

Як відомо, Апеляційний суд залишив Єфремова під вартою до 24 листопада.

Нагадаємо, нещодавно ГПУ закрила кримінальне провадження щодо колишнього «регіонала» Володимира Медяника, який проходив фігурантом у «справі Єфремова» та підозрювався в тероризмі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: