ВР ратифікувала меморандум про військове співробітництво з Великобританією

Читать на русском
Положеннями меморандуму передбачено, що товари, які переміщуються між територіями-учасниками документа, звільняються від митних зборів і податку на додану вартість.

Верховна Рада України ратифікувала меморандум про взаєморозуміння між Кабінетом міністрів України та урядом Сполученого королівства Великобританії та Північної Ірландії про співробітництво у сфері оборони.

Згідно з інформацією на сайті Верховної Ради, за відповідний законопроект №0110 проголосували 236 парламентарів, передає «Слово і Діло».

Ратифікований депутатами документ, підписаний урядами країн 17 березня, передбачає співробітництво в оборонній сфері між Україною та Великою Британією з метою зміцнення миру й стабільності.

НАБУ підписало меморандум із ФБРНАБУ та ФБР спільно розслідуватимуть злочини, що пов'язані з корупцією та відмиванням коштів.

Так, Київ і Лондон будуть обмінюватися інформацією, що стосується міжнародної безпеки, а також досвідом підготовки особового складу, управління військами та бойової підготовки.

У меморандумі зазначається також сприяння розвитку співпраці у військово-технічній сфері, визначення можливостей для закупівлі військової техніки й боєприпасів, участь у спільних навчаннях, консультування та підготовка у сфері військової розвідки.

Нагадаємо, в березні Великобританія підписала новий оборонний договір з Україною, яким допоможе їй у підготовці й навчанні українських військовослужбовців, головним чином для протистояння Росії.

Раніше Україна підписала меморандум про співпрацю зі Світовим конгресом українців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: