РФ порушує Будапештський меморандум – Клімкін

Читать на русском
Павло Клімкін  заявив, що ефективні гарантії безпеки неядерним державам є невід’ємним елементом зміцнення ефективності режиму ядерного роззброєння та нерозповсюдження.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін під час виступу на засіданні РБ ООН нагадав, що Росія продовжує порушувати Будапештський меморандум та закликав дотримуватись гарантій безпеки.

Про це розповіли в прес-службі МЗС, передає «Слово і Діло».

Клімкін звернув увагу учасників засідання до порушення Росією положень положень Будапештського меморандуму від 1994 року, які, зокрема, передбачають «повагу незалежності, суверенітету та існуючих кордонів України, а також відмову від погроз або застосування сили проти територіальної цілісності або політичної незалежності України».

«Ліцензія на насильство»: експерт розповів, як позбавити РФ права вето в Радбезі ООНПолітолог-міжнародник розповів про те, чи існують механізми для того, щоб обійти або скасувати право вето РФ у Радбезі ООН.

Він також нагадав про важливість дотримання ядерними державами своїх зобов’язань.

«Важливість дотримання ядерними державами своїх зобов’язань щодо гарантій безпеки неядерним країнам є невід’ємним елементом зміцнення ефективності глобального режиму ядерного роззброєння та нерозповсюдження», - зазначив міністр.

Раніше повідомлялося, що Рада безпеки ООН закликала всі світові держави відмовитися від ядерних випробувань.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: