НАБУ підписало меморандум із ФБР

Читать на русском
НАБУ та ФБР спільно розслідуватимуть злочини, що пов'язані з корупцією та відмиванням коштів.

Національне антикорупційне бюро України та Федеральне бюро розслідувань США підписали меморандум про взаєморозуміння.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу НАБУ.

Цим документом встановлюється, що правоохоронні органи паралельно здійснюватимуть розслідування, пов'язані з міжнародним відмиванням коштів, міжнародними засобами повернення активів, хабарництвом і корупцією чиновників України.

У березні до роботи НАБУ був залучений агент ФБРЗавдяки старанням відділу з правоохоронних питань посольства США в Україні в Національному антикорупційному бюро працює агент ФБР

У НАБУ сподіваються на підтримку ФБР у трьох напрямках: можливості отримання оперативної інформації щодо поширення доларових потоків, обміну досвідом в організації оперативно-технічної роботи та роботи агентів під прикриттям, матеріально-технічного забезпечення підрозділів українського Бюро.

Також у прес-службі повідомили, що керівники НАБУ та ФБР домовилися про обмін інформацією та співробітництво у сферах спільного інтересу. ФБР планує й надалі проводити навчання детективів, а також направить до НАБУ письмове запрошення для одного з його працівників пройти 9-тижневе навчання в Національній академії ФБР.

Керівник НАБУ Артем Ситник висловив переконання, що підписання меморандуму поглибить співпрацю між відомствами.

Нагадаємо, НАБУ спільно з ФБР взялося за розслідування корупційної схеми в «Укргазвидобуванні».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: