Арбітражний трибунал проти Росії сформовано – «Ощадбанк»

Читать на русском
Ощадбанк має намір активно й негайно підтримувати свої вимоги, щоб домогтися справедливості та правосуддя за незаконне знищення своїх інвестицій у Криму.

ПАТ «Ощадбанк» отримало повідомлення Постійної палати арбітражного суду про те, що арбітражний трибунал у його справі проти Російської Федерації сформований.

Про це пише на своїй сторінці в Facebook прес-секретар ПАТ «Ощадбанк» Ярослава Тітова, повідомляє «Слово і Діло».

«Зроблено черговий важливий крок. Починається найскладніший і найважливіший етап. Підтримайте нас і побажайте успіху, тому що це важливо не лише для нашого банку, а для всієї країни й кожного небайдужого українця», – пише Тітова.

Як повідомляється, арбітрами виступають Суддя Чарльз Н. Брауер, призначений «Ощадбанком», та пан Уго Перескано Діаз, призначений спеціальним, визначеним Арбітражним судом, компетентним органом через відсутність з боку Російської Федерації дій щодо призначення судді у встановлені терміни. Третім арбітром є пан Девід А. Р. Вільямс (королівський радник), призначений за згодою двох арбітрів.

«Ощадбанк» має намір активно й негайно підтримувати свої вимоги, щоб домогтися справедливості та правосуддя за незаконне знищення своїх інвестицій у Криму», – коментує голова правління ПАТ «Ощадбанк» Андрій Пишний.

Нагадаємо, що в січні 2016 року «Ощадбанк» повідомив про арбітражний розгляд проти Російської Федерації відповідно до Арбітражного регламенту Комісії Організації Об'єднаних Націй із права міжнародної торгівлі 1976 року.

Мінфін продає 20% держчастки в «Ощадбанку» та «Укрексімбанку»Держава розглядатиме можливість продажу не менше 20% акцій системоутворюючих банків в середньостроковій перспективі до 2018 року.

Відзначимо, що «Ощадбанк» станом на березень 2014 року мав найбільшу банківську мережу на півострові Крим. Після анексії Криму банк втратив усі свої активи на півострові.

Як повідомлялося раніше, колишнього «першого віце-прем'єра» Криму Рустама Теміргаліева підозрюють у розкраданні 300 кг золота з кримського відділення «Ощадбанку України».

Представник Державного департаменту США раніше заявив, що анексією Криму та розгортанням важкого озброєння Росія порушила основоположні принципи міжнародного права.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: