Експерт розповів про подробиці відведення озброєння на Донбасі

Читать на русском
Директор Київського інституту мирних досліджень розкрив подробиці розведення сил у зоні конфлікту.

Ситуація вселяє оптимізм щодо припинення військової складової конфлікту.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів директор Київського інституту мирних досліджень Андрій Мішин, аналізуючи ситуацію з розведенням сторін у зоні конфлікту та пропозицію ОБСЄ відводити війська по всій лінії фронту.

«Пропозиція ОБСЄ перейти до розведення військ по всій лінії фронту не надто відрізняється від «берлінських домовленостей», де до трьох місць зіткнення додано ще чотири. Основна частина фронту й ті промзони, де є найважливіші висоти й точки, якраз становлять близько семи. Всього їх можна виділити 10-12», – розповідає Мішин.

Все інше – територія, де не зосереджені війська, там не планують проводити військові дії.

Експерт: договір про відвід військ – зовсім не шлях до миру на ДонбасіПолітолог поділився міркуваннями щодо того, чи стане угода про розведення військ кроком до встановлення миру в зоні АТО.

Якщо проаналізувати, то сім військових виділених точок збігаються з театром військових дій у Другій світовій війні.

«Контрнаступ Червоної армії був трохи нижче Донецька, вище Волновахи в напрямку Дніпра – з одного боку. З іншого – на Захід. Приблизно цими точками німці проходили на Маріуполь, хоча він не мав стратегічного значення», – констатував експерт.

«Військова тактика й стратегія цілком зрозумілі», – підкреслив він.

За його словами, розведення по всій лінії фронту – це радше політичне рішення.

Нагадаємо, 21 вересня на останньому засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську було підписано рамкове рішення про початок розведення сил «на трьох ділянках із чітко визначеними координатами».

Вчора пройшло перше засідання Тристоронньої контактної групи після переговорів «нормандської четвірки» в Берліні. Кількість точок відведення сил була збільшена до семи.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: