Держборг України зріс майже на $2 мільярди в жовтні – Мінфін

Читать на русском
За підсумками січня-вересня сума державного та гарантованого державою боргу в доларовому еквіваленті зросла на 4,7 відсотка або на 3,11 млрд доларів США.

Сума державного та гарантованого державою боргу України на кінець вересня 2016 року склала $68,61 млрд, що на 2,8% або на $1,9 млрд більше за показник на початок місяця.

Про це йдеться в повідомленні Мінфіну, передає «Слово і Діло».

У гривневому еквіваленті загальна сума державного та гарантованого державою боргу на кінець вересня склала 1,778 трлн грн, що на 3,9% або на 66,48 млрд грн більше за показник на початок місяця.

Згідно з наведеними даними, з початку року, в січні-вересні, сума державного та гарантованого державою боргу в доларовому еквіваленті зросла на 4,7% або на $3,11 млрд, у гривневому еквіваленті – на 13,1% або на 205,680 млрд грн.

Як повідомлялося на початку жовтня, завдяки стабільному курсу гривні в гривневому вираженні зростання держборгу склало 5% або 70,76 млрд грн – до 1,495 трлн грн.

Нагадаємо, що НБУ розширив можливості для реструктуризації валютного боргу українських компаній для подальшого збільшення їхнього статутного капіталу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: