Скільки хочуть заробляти молоді українці – опитування

Читать на русском
Головними перешкодами на шляху до високих зарплатах є відсутність досвіду і навичок, а також низький рівень знання іноземних мов.

Кожен другий початківець хотів би заробляти мінімум 10 тис. грн на місяць, проте одного диплома для досягнення цієї мети недостатньо.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на дані опитування Міжнародного кадрового порталу hh.ua.

Згідно з опитуванням, практично кожен другий бажає заробіток в місячному вираженні не менше 10 тис. грн. Трохи більше третини хотіли б отримувати від 5 до 10 тис. грн. Але тільки один з восьми погодився б на зарплату в розмірі 3-5 тис. грн. і лише один зі ста готовий отримувати менше 3 тис. грн.

У той же час, одного бажання і диплома для досягнення цієї мети недостатньо.

«Амбіційність та бажання отримати все і відразу властиво для більшості молодих людей. Роботодавці все частіше говорять про завищені вимоги з боку фахівців. Особливо це стосується заробітних плат, на які хочуть претендувати здобувачі без досвіду роботи або з мінімальним досвідом», – пояснюють в агентстві.

Варто відзначити, що згідно з аналізом бази вакансій hh.ua, найчастіше роботодавці пропонують зарплату молодим фахівцям в розмірі 4-5 тис. грн.

Держбюджет-2017: за рахунок чого та на скільки можуть збільшити зарплати українцям?Голова Комітету економістів України пояснив у чому небезпека виконання Держбюджету-2017, та розповів, чи дійсно є можливості збільшити заробітні плати.

Об'єктивно оцінюючи свої знання, навички та досвід, фахівці знижують зарплатні побажання. Лише один з п'яти опитаних вважає, що він може претендувати на зарплату понад 10 тис. грн. Двоє з п'яти оцінюють себе як професіонала на 5-10 тис. грн на місяць. Третина ще більш скромні в своїх побажаннях і вважають, що мають право претендувати на суму в розмірі 3-5 тис. грн. На зарплату нижче 3 тис. грн погодилися б тільки 6% респондентів.

Як раніше повідомлялося, після затишшя в липні-серпні кількість вакансій на кадровому порталі hh.ua почала зростати, що привело до скорочення конкуренції, а середня зарплата в Києві коливалася в межах 8-9 тис. грн.

Нагадаємо, що заборгованість по заробітній платі в серпні знизилася на 7% в порівнянні з липнем і склала 1,9 млрд грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: