Савченко зізналася, чому не створила комітет зі звільнення полонених

Читать на русском
Народний депутат визнала, що коли обіцяла створити міжнародний комітет зі звільнення українських в’язнів із полону РФ та терористів, не була достатньо обізнана з тим, як працює дипломатія.
Надія Савченко

Народний депутат від «Батьківщини» Надія Савченко визнала, що на момент, коли вона дала обіцянку щодо створення міжнародного комітету для звільнення українських громадян із полону росіян та сепаратистів, вона не була достатньо обізнана з принципами дипломатії.

Про це нардеп зазначила в ефірі телепередачі «Право на владу» на «1+1», передає «Слово і Діло».

«27 травня – це два дні після мого виходу (з російського СІЗО – Ред.). Не дуже розуміючи, як взагалі відбувається політика, ніколи в ній не бувши, в принципі, я розуміла, що комітет – це один із механізмів роботи над визволенням військовополонених», – розповіла Савченко, наголосивши, що не збирається «нахвалювати свою дипломатію»і все, що їй вдалося досягти разом з українською делегацією в ПАРЄ.

Разом із тим, депутат підкреслила, що вона намагається реалізувати ті ж самі завдання, які й повинен виконувати комітет Парламентської асамблеї, проте неофіційно.

«Комітет – це така собі маленька асамблея людей, підтримкою яких ти заручаєшся в напрямку якоїсь певної ідеї. Я не стала його створювати офіційно на папері, але всі мої виїзди за кордон так і працюють. Я говорю про те, що можна зробити, щоб Мінські угоди перезавантажились, або щоб можна було витягнути політв’язнів, розказую ці ідеї міжнародникам для того, щоб вони могли подати й осмислити їх зі свого боку. Ми про щось домовляємось. Напевно так і працює комітет... А результати поки що – як бачите», – констатувала Савченко.

Савченко прокомментировала обещание о создании комитета по освобождению украинских заключенныхSlovoiDilo

Нагадаємо, 12 жовтня на засідання Парламентської асамблеї Ради Європи були ухвалені два знакових рішення щодо України: про те, що вибори на Донбасі зараз провести неможливо та про визнання конфлікту на сході України російською агресією.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: