Stiletto Systems розкрила характеристики нової української снайперської гвинтівки

Читать на русском
Гвинтівка STL-016 призначена для ураження живої сили екіпірованої в індивідуальні засоби захисту, вогневих засобів противника, а також повітряних і наземних броньованих цілей.

Українсько-британська Stiletto Systems Ltd розсекретила технічні характеристики нової снайперської гвинтівки STL-016 власної розробки, яка в інтернеті отримала прізвисько «армату-кілер».

Перша публічна презентація STL-016 калібру .300 WSM відбулася на міжнародній військовій виставці «Зброя і Безпека 2016», повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на видання «Військовий інформатор».

Гвинтівка STL-016 є індивідуальною снайперською зброєю і призначена для ураження живої сили екіпірованої в індивідуальні засоби захисту, вогневих засобів противника, розташованих поза укриттями у відкритих окопах (траншеях) і за природними складками місцевості, а також повітряних і наземних броньованих цілей з товщиною броньованого захисту 11 мм на дистанції до 800 метрів і 8 мм на дистанції до 1000 метрів.

Гвинтівка є ручною мобільною універсальною зброєю з дальністю ураження цілей (наземних і повітряних) до 2000 метрів.

Олександр ТурчиновКерівник центрального штабу партії "Народний фронт"
Турчинов обіцяє, що найближчим часом в Україні буде створено лабораторію з дослідження боєприпасів для снайперської зброїСказано 18 березня 2016 р.Статус обіцянки: Архів

Для стрільби з гвинтівки застосовуються гвинтівкові патрони калібру .300 WSM всіх модифікацій, а також спеціальні снайперські бронебійні патрони Stiletto Systems з кулею БС нового покоління. Темп стрільби нової гвинтівки становить близько 20 пострілів в хвилину.

Раніше компанія провела в Україні успішну презентацію нових бронебійних боєприпасів для частин ЗСУ та Нацгвардії, а також Центрального науково-дослідного інституту озброєння та військової техніки ЗСУ (ЦНДІ ОВТ ЗСУ).

Нагадаємо, що українські приватні підприємства-розробники і виробники продукції оборонного та подвійного призначення об'єднуються в Асоціацію, покликану сприяти більш динамічним і ефективним реформам в оборонно-промисловому комплексі України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: