Рада не змогла подолати вето на закон про звільнення контрактників першої хвилі

Читать на русском
Народні депутати не подолали вето Президента на ухвалений закон, який надавав військовим право розривати безстрокові контракти.
Фото з відкритих джерел

Народні депутати не подолали вето Президента на ухвалений закон, який надавав військовим право розривати безстрокові контракти.

«За» законопроект проголосували 82 депутати при мінімально необхідних 300, повідомляє «Слово і Діло».

Закон «Про внесення змін до Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу» був прийнятий Верховною Радою у липні. Його автори зазначали, що з початком особливого періоду Збройні Сили України пропонували укладати контракти з формулюванням «до кінця дії особливого періоду». Тепер військові, які погодилися на це, не можуть розірвати контракт.

У Генштабі розповіли, коли більшість військових шостої хвилі будуть демобілізованіУ Генеральній штабі Збройних сил України назвав місяць, в якому більшість військових шостої хвилі призову будуть демобілізовані.

Згідно з ветованим законом, військовим мали пропонувати укладати контракти на 6, 12 і 18 місяців. Укладення такого нового контракту служило б підставою для розірвання попереднього.

За словами співавторки документа Олени Шкрум, понад 20 тисяч військових, які пішли під час першої хвилі мобілізації добровольцями в армію й уклали контракт на термін до завершення особливого періоду, досі несуть службу.

Петро Порошенко пояснив своє вето на закон тим, що його реалізація послабила б обороноздатність країни.

Нагадаємо, раніше у Генштабі повідомляли, що більшість військових, призваних під час шостої хвилі мобілізації, будуть демобілізовані у жовтні 2016 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: