Службовців «Укрпошти» підозрюють у «відмиванні» 22 мільйонів

Читать на русском
В
УкрпочтаФото з відкритих джерел

Службовці «Укрпошти» могли привласнити близько 22 мільйонів гривень.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Кіровоградської області.

«Перевіряється причетність службовців Кіровоградської дирекції УДППЗ «Укрпошта», які діяли в інтересах одного із приватних підприємств Києва, до проведення конвертації безготівкових коштів у готівку шляхом оформлення фіктивних грошових переказів на підставних осіб», – зазначено у повідомленні.

«Укрпошта» різко збільшила прибутковістьЧистий прибуток українського державного підприємства поштового зв'язку (УДППЗ) «Укрпошта» за підсумками I кварталу 2016 року сягнув 15,2 млн грн, що втричі більше запланованого рівня.

За даними відомства, упродовж двох місяців київським підприємством, за сприяння службовців Кіровоградської дирекції «Укрпошти», оформлено поштових грошових переказів на півсотні громадян.

«У подальшому ним же здійснено перерахування коштів зазначеним особам за нібито надання ІТ послуг. Суми таких перерахувань сягають до 100 тисяч гривень на день. За попередніми розрахунками, загальний розмір виплат становить близько 22 млн грн», – зауважили у прокуратурі.

Розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками злочину, передбаченого статтею «зловживання владою або службовим становищем».

Нагадаємо, що «Укрпошта» залучить гроші Європейського банку реконструкції та розвитку на розвиток фінансових послуг.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: