Берлін підтвердив участь Путіна у зустрічі «Нормандської четвірки»

Читать на русском
В офісі канцлера Німеччини Ангели Меркель підтвердили, що зустріч лідерів Нормандської четвірки, включаючи президента РФ Володимира Путіна, відбудеться ввечері 19 жовтня.

Президент Росії Володимир Путін візьме участь у зустрічі лідерів країн «Нормандської четвірки», яка відбудеться 19 жовтня в Берліні.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на прес-секретаря офісу канцлера Німеччини Ангели Меркель, передає «Слово і Діло».

Напередодні голова ФРН і президенти України та Франції Петро Порошенко і Франсуа Олланд домовилися, що зустріч у нормандському форматі пройде у Берліні 19 жовтня.

10 серпня 2016 року Путін назвав безглуздою зустріч в нормандському форматі після заяви ФСБ щодо запобіганню теракту в аннексированному Росією Криму, до яких нібито причетна Україна.

Однак після саміту «Великої двадцятки», який відбувся на початку вересня, російський президент сказав, що нормандський формат є безальтернативним.

Нагадаємо, що попередня зустріч лідерів країн «Нормандської четвірки» пройшла 2 жовтня 2015 року в Парижі.

Раніше повідомлялося, що канцлер Меркель запросила на вечерю Путіна, Олланда і президента України Петра Порошенка. Зустріч керівників країн «Нормандської четвірки» була запланована на 19 жовтня в Берліні.

Однак скасування запланованого на той же день візиту Путіна до Франції поставила переговори в Берліні під сумнів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: