Путін дав – Путін забрав: основні версії та жага помсти за вбивство Мотороли. Експерти

Читать на русском
Кирило Молчановполітолог

Усуненню Мотороли передував цілий ланцюжок убивств, і він фактично був одним з останніх, хто залишався серед живих.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Кирило Молчанов, аналізуючи інформацію про вбивство одного з ватажків терористичного угрупування ДНР Арсена Павлова, відомого як Моторола.

Ми бачимо, що найвідоміших і найбільш радикальних персонажів просто прибирають», - відразу зазначив політолог.

Є два варіанти подій: це або політика Кремля, спрямована на те, щоб залишити більше зговірливих та виконавчих бойовиків, або їхні внутрішні розбірки.

«Вони всі сидять на різних потоках контрабанди та того ж таки нелегального видобутку вугілля, що в цілому є переділом бізнес-активів», - підкреслив Молчанов.

На його погляд, причетність українських диверсійних груп до вбивства є малоймовірною, оскільки їх у принципі існує не так багато, а якщо вони і є, то навряд чи здатні на подібне, бо для цього потрібен досить високий рівень виконавців.

Навряд чи до вбивства Мотороли причетна «рука Києва», але якраз цю карту й будуть розігрувати всі сторони.

«Захарченко буде використовувати це для ескалації та зриву розведення сторін, в Кремлі будуть говорити, що Україна таким чином зриває Мінські домовленості та веде агресивну політику, тоді як українські праворадикали зможуть на цьому піднімати свою політичну вагу», – пояснює Молчанов.

Наслідками скористаються всі, але кардинальних, масштабних дій на Донбасі не буде, і так само на локальних зустрічах, зокрема «нормандської четвірки», це ніяк не відіб'ється.

У свою чергу, політтехнолог Сергій Гайдай зазначив, що смерть Мотороли нагадує політику, що застосовуються в Росії з часів СРСР: після того, як людське сміття зробило свою брудну роботу, від нього позбавляються.

«Згадайте чистки активних революціонерів у 36-39-му роках. Тепер, один за одним, ідуть на той світ польові командири сепаратистів. Прийшла черга мавпоподібних Моторол. Хто наступний? Гіві?», - написав він у своєму Facebook.

«Моторола отримав останній дзвінок від друга. Те, що не встигли зробити українські спецслужби, доробили російські. Правда, було б краще, якщо Моторола прихопив би з собою всю божевільну верхівку «ДНР». Однак, судячи з усього, іншим теж пора приготуватися. А Моторолу в пеклі чекає персональна автомийка», - прокоментував у соцмережі вбивство терориста політтехнолог Тарас Березовець.

Як відомо, «Моторола» загинув увечері 16 жовтня від саморобного вибухового пристрою, який спрацював у ліфті його будинку.

Нагадаємо, 19 вересня невідомим у ресторані під Москвою був убитий ватажок ще однієї проросійської терористичної організаці – лідер так званого «Оплоту» Євген Жилін.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: