У Мін'юсті прокоментували рішення суду ЄС щодо Януковича

Читать на русском
Європейський суд не виносив рішення про сплату грошових коштів з України на користь Віктора Януковича і його сім'ї.

Міністерство юстиції заявляє, що немає ніяких рішень судів, які зобов'язували б Україну що-небудь виплачувати екс-президенту Віктору Януковичу чи його сім'ї.

Про це йдеться в повідомленні відомства, передає «Слово і Діло».

У Мін'юсті підтвердили, що в 2015 році представники Януковича звернулися в загальний суд Європейського союзу для відшкодування юридичних витрат Україною. Ці витрати пов'язані з оскарженням екс-президентом санкцій ЄС.

Однак, за даними міністерства, заяви Януковичів не розглянуті. Інформацію його адвокатів про те, що суд вже прийняв рішення, відомство називає маніпуляцією громадською думкою.

Мін'юст стверджує, що поки екс-президент не довів, що поніс витрати, Україну не можуть зобов'язати платити йому якісь гроші.

Вчора лондонська юридична фірма Joseph Hage Aaronson розповсюдила прес-реліз, в якому сказано, що Європейський суд справедливості зобов'язав уряд України компенсувати юридичні витрати сім'ї Януковича.

Мова йшла про 6,3 млн грн. при розгляді справи про санкції ЄС в суді першої інстанції і додаткових витратах на апеляцію.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міністерство фінансів України передало у Високий суд Лондона докази тиску при отриманні кредиту на 3 мільярди доларів від Російської Федерації за президента Віктора Януковича.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: