Азаров і Янукович не отримуватимуть пенсію в Україні – Розенко

Читать на русском
Віце-прем'єр-міністр Павло Розенко повідомив, що екс-прем'єр Микола Азаров і колишній президент Віктор Янукович не отримуватимуть пенсію в Україні.
Павло РозенкоФото: kmu.gov.ua

Екс-прем'єр Микола Азаров і колишній президент Віктор Янукович не отримуватимуть пенсію в Україні.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко, передає «Слово і Діло» з посиланням на «112 Україна».

«У нас є на руках рішення суду, де чітко вказана необхідність вирішення питання про відновлення виплати пенсії Азарову. Я не знаю, що хотів написати суд, але написав чітку формулу: визнати діяльність Пенсійного фонду протиправною та вирішити питання про відновлення пенсії Азарову», – розповів Розенко.

Він уточнив, що Пенсійний фонд подав відповідну апеляцію.

«Це рішення ще не вступило в дію, але ми будемо битися до останнього. Хочу сказати, що ані Азаров, ані інші представники уряду Януковича й сам Янукович пенсійні виплати отримувати не будуть», – підкреслив він.

Міністр пояснив, що для цього є всі законні підстави, оскільки обидва політика виїхали за межі України і їх місцеперебування не встановлено.

«Відновлення їх пенсій можливе лише в одному випадку – коли вони особисто прийдуть до одного з відділень Пенсійного фонду України, зафіксують те, що вони фізично присутні», – додав Розенко.

Нагадаємо, на початку вересня стало відомо, що київський суд зобов'язав Пенсійний фонд поновити виплату пенсії Азарову. Згодом у Подільському районному суді пояснили, що йшлося про розгляд або нерозгляд заяви екс-прем'єра, а не про повернення йому пенсії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: