Росія планує запровадити плату за перетин кордону на авто та потягах

Читать на русском
Російський Мінтранс пропонує зробити платним перетин автомобільних і залізничних пунктів пропуску через кордон.

Мінтранс Росії виступив з ініціативою запровадити плату за перетин свого кордону автомобілями та вантажними поїздами.

Про це пише видання «КоммерсантЪ», передає «Слово і Діло».

«На першому етапі платними пропонується зробити автомобільні та залізничні пункти пропуску через кордон. З автотранспорту відомство пропонує брати гроші залежності від його категорії (легкового або вантажного), а із залізничного – за тонну вантажу», – повідомляє видання.

Як повідомляє джерело видання, запровадження плати піде на компенсацію витрат на реконструкцію, облаштування та експлуатацію транспорту. Мінтранс підготував ці пропозиції на виконання доручень за підсумками засідання Державної прикордонної комісії.

Терміни реалізації ідеї та розмір плати Мінтранс ще не представив, уточнило джерело. За його словами, Міністерство пропонує створити єдиного оператора здійснення плати за аналогією із системою «Платон», взявши її елементи за основу для запровадження нового збору.

Стало відомо, на якому етапі перебуває будівництво «Стіни» на кордоні з РФНаразі українсько-россійський кордон облаштовано на 12%, будівництво відкладають до 2020 року.

Інше обізнаний із ситуацією джерело видання повідомило, що плата за користування прикордонним пунктом може бути запроваджена вже в другій половині наступного року.

Нагадаємо, що Україна узгодила з Організацією з безпеки та співробітництва в Європі план контролю ділянки кордону з Росією на Донбасі.

Як повідомлялося раніше, станом на вересень облаштовано лише 12% державного кордону між Україною та Російською Федерацією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: