Дипломатична відповідальність. Як виконує свої обіцянки Павло Клімкін

Читать на русском

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін, як і годиться дипломату, є персоною медійною й часто озвучує речі, які багато хто розцінює як популістичні. Попри це, сказати, що Клімкін не відповідає за свої слова, не можна – як не крути, більш ніж третину своїх обіцянок, а саме 38%, він виконав. Усього 6 обіцянок за весь час роботи на посаді керівника МЗС він провалив, 14 – перебувають у процесі виконання.

В рейтингу відповідальності членів Кабінету міністрів Клімкін посідає 13-е місце з 18 міністрів. Серед найважливіших виконаних обіцянок, внесок міністра в реалізацію яких є найбільш значним, слід відзначити звільнення в серпні 2014 року п’ятьох українських десантників із 72-ї бригади, що опинилися на території Російської Федерації після відступу в бою. Потім, у грудні 2014-го, не без участі відомства Клімкіна, в Україні запрацювали 4 трастові фонди НАТО. Відзначимо серед досягнень Клімкіна й судові позови України проти Росії. Один із них був поданий зовсім нещодавно: 14 вересня наша держава звернулася до міжнародного трибуналу ООН із морського права щодо захисту своїх прав на прибережні води та шельфи Чорного й Азовського морів навколо Криму та Керченську протоку.

Найрезонансніші невиконані обіцянки Клімкіна стосуються звільнення з російського полону українського режисера Олега Сенцова, оперативного призначення послів України в двох країнах у серпні-вересні цього року та запровадження електронних віз, яке міністр обіцяв ще 2015 року.

Чимало роботи в очільника зовнішньополітичного відомства ще попереду. Серед найважливіших завдань, які виділили аналітики «Слова і Діла», – доведення провини Росії в спонсоруванні тероризму, запровадження безвізового режиму між ЄС та Україною та призначення до кінця поточного місяця послів у низці країн.

Нагадаємо, вчора ввечері Парламентська асамблея Ради Європи визнала, що ОБСЄ не здатна гарантувати безпеку проведення виборів на Донбасі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: