Експерт пояснив, як Україні найлегше вийти з глухого кута Мінських угод

Читать на русском
Всі кроки мають бути виписані в окремому документі, бажано з підписами перших осіб країни. Цей документ запропонувати наступній Адміністрації Білого дому, а також партнерам в ЄС
Микола Воробйов

«Мінський формат» вирішення конфлікту на Донбасі зайшов у глухий кут, що вимагає альтернативних рішень щодо врегулювання, в першу чергу від самої України.

Про це на своїй сторінці в Facebook пише директор Center for Eastern European perspectives in Washington D.C. Микола Воробйов, передає «Слово і Діло».

«На сьогодні Заходу потрібно запропонувати (з боку України – Ред.) альтернативу та показати реальний механізм примусу Кремля до виконання своєї частини зобов'язань. Включаючи посилення санкцій проти агресора», – пише він.

Для досягнення цих завдань, на його думку, Україні потрібно підвищувати довіру Заходу шляхом проведення реальних реформ та боротьби з корупцією, максимально посилювати ЗСУ та проводити регулярні навчання серед демобілізованих із досвідом і пропонувати альтернативу «Мінську» через відрізання окупованих територій і неможливості проведення там виборів з «особливим статусом».

Олександр ТурчиновКерівник центрального штабу партії "Народний фронт"
Турчинов обіцяє, що мінський процес буде продовжено в 2016 роціСказано 29 грудня 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

«Всі кроки мають бути виписані в окремому документі, бажано з підписами перших осіб країни. Цей документ запропонувати наступній Адміністрації Білого дому, а також партнерам в ЄС», – підкреслює експерт.

Як повідомлялося, 5 жовтня в Мінську Тристороння контактна група назвала дату відведення сил у Станиці Луганській – 9 жовтня, однак таке рішення було ухвалено всупереч бажанню мешканців селища.

Також у Мінську учасники переговорів обговорюють ще чотири зони розведення сторін на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: