Лавров допустив уточнення пунктів Мінських угод

Читать на русском
Лавров також наголосив на важливості участі США у врегулюванні конфлікту на південно-східних теренах України.

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров допустив можливість «тактичних уточнень» у тексті Мінських угод, однак лише за обов'язкової участі самопроголошених «ДНР» і «ЛНР».

Про це він заявив, відповідаючи на запитання студентів МДІМВ у четвер, повідомляє «Слово і Діло».

«Там (у Мінських угодах – Ред.) є речі, які можна в тактичному плані уточнювати, але це потрібно робити безпосередньо з делегаціями «Донецької та Луганської народних республік», – зазначив міністр.

Лавров назвав важливим інтерес, який проявляють США «до того, щоб допомогти врегулювати українську кризу на основі Мінських домовленостей».

«Вони (США – Ред.) не ставлять під сумнів цей текст, вони хочуть використовувати свою вагу, щоб допомогти їх реалізації. Контакт вони мають лише з київською владою, тому вся вага Сполучених Штатів має відчуватися київським керівництвом. Сподіваюся, що така робота буде проводитися не формально, а реально націлена на фактичну реалізацію домовленостей», – підкреслив він.

Як повідомлялося раніше, інсценування диверсій України на території окупованого півострова негативно вплинула на перспективи відновлення переговорів у «нормандському форматі».

Нагадаємо, гуманітарна підгрупа в рамках Тристоронньої контактної групи в п'ятницю в Мінську обговорювала домовленість про повне припинення вогню на Донбасі з 1 вересня. Досягнуті домовленості про припинення вогню поки дотримуються.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: