Експерт пояснив, чому Заходу зручно говорити про вибори на Донбасі

Читать на русском
Микола Сунгуровськийдиректор військових програм

Такого роду заяви – гра на вибори, які скоро відбудуться у Франції.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив директор військових програм Центру Разумкова Микола Сунгуровський, аналізуючи позицію президента Франції Франсуа Олланда, який вважає пріоритетним проведення виборів на окупованих територіях України.

«У Заходу немає чіткої політики щодо завершення українського конфлікту. Те, що вони пропонують, – це заморожування конфлікту, але не його вирішення», – відзначив Сунгуровський.

«Домагатися саме такої послідовності «Мінська» вони навряд чи стануть. Говорити про це їм потрібно й вони будуть це робити, оскільки так хоча б створюється видимість того, що насправді цей конфлікт не можна вирішити військовим шляхом, а лише дипломатичним», – пояснює він.

Хоча, як наголосив експерт, це не системний підхід. Жодним зі способів завершити конфлікт не можна. Лише сукупністю методів і в певній послідовності.

Для завершення війни на Донбасі потрібна стратегія, якої немає в жодної зі сторін.

«Сумнівно, що на найближчих «нормандських» переговорах будуть дотискати українську сторону в питанні змін до Конституції. Це ми собі уявляємо, що ніхто на Заході не розуміє, що реально відбувається. Все вони розуміють і знають, чим це може закінчитися. Говоритимуть, але тиснутимуть навряд чи», – пояснив Микола Сунгуровський.

Нагадаємо, Франсуа Олланд напередодні заявив, що сумнівається в необхідності зустрічі з президентом РФ у Парижі.

Також сьогодні стало відомо про «нормандські» переговори в Берліні на запрошення Меркель.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: