Заступник Ситника розповів, навіщо спецпризначенцям НАБУ бронетранспортер

Читать на русском
Заступник Артема Ситника назвав приклади спецоперацій, в яких працівникам НАБУ стане в нагоді БТР.

У разі перекриття броньованим автомобілем в'їзду на об'єкт, де спецпризначенці Національного антикорупційного бюро проводять заходи, бронетранспортер може вирішити цю проблему.

Про це в інтерв'ю «Українським новинам» розповів заступник директора НАБУ Анатолій Новак, повідомляє «Слово і Діло».

«Опишу вам тактичну ситуацію: припустимо, в нас проводиться захід, на місце приїжджає броньований автомобіль, перегороджує виїзд і не реагує на прохання звільнити дорогу. Що будете робити?», – запитує Новак.

За його словами, в деяких випадках переговори можуть не дати потрібного результату, а тим більше, іноді переговорний процес може забрати багато часу.

«Переговори – досить тривалий процес. А нам, наприклад, потрібно через 20 хвилин бути в іншому місці, щоб зайняти позицію для виконання іншого заходу... Тут БТР і може стати в нагоді», – зазначив заступник директора НАБУ.

ФБР тренуватиме Управління спецоперацій НАБУІнструктори ФБП США тренуватимуть працівників Управління спеціальних операцій Антикорупційного бюро.

Новак також додав, що Антикорупційне бюро є правоохоронним органом, і тому в наявності БТР немає нічого специфічного. Крім того, на його думку, «справжній спецпризначенець» повинен вміти керувати БТРом.

«У нас уже було кілька випадків, де можна було застосувати БТР. Але поки він не використовувався. Можливим є також його використання й при виконанні операцій у зоні АТО», – додав Новак.

Нагадаємо, раніше спецпризначенцям НАБУ підняли зарплатню. За словами Анатолія Новака, спецпризначенці Бюро отримують 19 тисяч гривень на місяць.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: