Зустріч у Парижі: чому Олланд пішов на загострення відносин із Путіним? Експерти

Читать на русском
Костянтин Бондаренкополітолог

Зараз важливо враховувати той факт, що багато заяв будуть робитися з прицілом на вибори, які відбудуться менш ніж за півроку.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Кость Бондаренко, аналізуючи заяву президента Франції Франсуа Олланда про можливе скасування особистої зустрічі з Володимиром Путіним.

«Будуть різні заяви, але це не означає, що їх потрібно сприймати як остаточні. Цілком можливо, що все ще неодноразово переграється», – вважає політолог.

На його думку, Олланд, образно кажучи, вже «кривенька качка» й на його заяви серйозно реагувати не варто.

«Всі розуміють, що він уже не стане президентом», – пояснив Бондаренко.

«Проте наразі може грати той фактор, що Олланд ображений на Путіна через зустріч із Саркозі та їхню співпрацю. Саме це найбільше хвилює Олланда», – припустив він.

Експерт розповів, що стало новою геополітичною катастрофою для ПутінаПоліттехнолог пояснив, що може стати новою геополітичною катастрофою для Російської Федерації.

Політтехнолог Тарас Загородний наголосив, що напередодні візиту президент Франції назвав дії імперії, що вмирає, в Сирії «військовим злочином» і в зв'язку з цим візит тепер під питанням.

«Cправедливий гнів французів викликало вето в ООН на резолюцію щодо Сирії. Сирія – це не Донбас для Франції. Це зона їхніх стратегічних інтересів останніх років 200: кордони сучасної Сирії намальовані французами та англійцями після розпаду світової колоніальної системи», – констатував він.

Додамо, в одному з інтерв'ю Олланд заявив, що задається питанням: «Чи можемо ми зробити щось, що зможе зупинити те, що Путін робить разом із сирійським режимом?».

Відзначимо, що екс-президент Франції Ніколя Саркозі хоче запропонувати Путіну долучитися до коаліції з боротьби з «Ісламською державою».

Своєю чергою, в Радбезі ООН РФ наклала вето на проект французької резолюції щодо врегулювання ситуації в Сирії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: