Затриманий у Німеччині сирієць планував підірвати аеропорт у Берліні

Читать на русском
Пов'язаний із терористичним угрупуванням Ісламська держава сирієць, якого затримали в Німеччині, планував теракт у Берліні.

Підозрюваний у підготовці теракту 22-річний сирієць Джабер аль-Бакр планував підірвати саморобну бомбу в аеропорту Берліна.

Про це заявив глава Федерального відомства з охорони конституції Німеччини Ганс-Георг Маасен, пише «Слово і Діло» з посиланням на DW.

За його словами, затриманий біженець планував атакувати об'єкти інфраструктури в Німеччині за завданням терористичного угруповання «Ісламська держава».

«У нас були дані, дані від спецслужб, він спочатку хотів напасти на потяги в Німеччині, але в підсумку зупинився на аеропортах Берліна», – зазначив Маасен.

Як зазначив очільник відомства, інформація про підготовку теракту в Німеччині була ще на початку вересня. Правоохоронці вирішили його затримати після придбання ним термопластичного клею. За даними поліції, це був останній потрібний йому інгредієнт для виготовлення вибухівки.

Пізніше стало відомо, що біженця здали поліції знайомі сирійці в Лейпцигу, в яких він попросився переночувати. Підозрюваний пропонував їм тисячу євро й 200 доларів за те, щоб вони його звільнили, але ті зв'язали його дротом і чекали поліцію.

«Я був злий на нього, я не міг прийняти щось подібне, особливо в Німеччині, країні, яка відкрила для нас двері», – зазначив один із сирійців.

Нагадаємо, раніше суд зобов'язав СБУ розслідувати підпал «Інтера» як теракт. Також ми публікували інфографіку найкривавіших терактів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: