Кривавий 2016-й: наймасштабніші теракти з початку року

Читать на русском

3 липня на ринках Багдада в результаті серії вибухів, влаштованої екстремістами з «Ісламської держави», загинули 83 людини. На жаль, цей теракт, попри величезну кількість жертв і постраждалих (поранення отримали близько 200 людей), не отримав такого розголосу й не викликав такого обурення, як те, що сталося за 11 днів у Ніцці. Там під час святкування Дня взяття Бастилії в натовп людей, що саме гуляли набережною, в'їхав водій вантажівки. Відповідальність за вбивство 84 та поранення 60 людей також узяло на себе угруповання «ІД».

Приписує собі «Ісламська держава» й зухвалі атаки на міську лікарню в Кветті (Пакистан, 8 серпня, 70 загиблих), вибух у тренувальному таборі поліції в лівійському Злітені (7 січня, 65 жертв), теракт під час весілля в турецькому Газіантепі (20 серпня, 51 загиблий).

Нагадаємо, раніше «Слово і Діло» писало про найкривавіші терористичні акти липня. Тоді, крім теракту в Ніцці та Багдаді, світ сколихнули трагедії, що сталися в Бангладеш (стрілянина в кафе 1 липня), в Японії (різанина в центрі для інвалідів у Саґаміхарі 26 липня) та багато інших.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: