Як працює уряд Гройсмана? Дайджест обіцянок Кабміну

Читать на русском

«Слово і Діло» продовжує пильно стежити за ефективністю роботи членів українського уряду, що виражається в кількісних параметрах виконання ними власних обіцянок. Протягом останніх семи днів (із 14 до 21 вересня включно) Володимир Гройсман та його підлеглі виконали 8 власних обіцянок.

Серед рекордсменів за кількістю реалізованих зобов’язань цього разу опинився міністр соцполітики Андрій Рева. Полягають вони у вчасній подачі урядом (до 15 вересня) проекту Бюджету на 2017 рік та в оприлюднення пропозицій щодо збільшення надходжень до Пенсійного фонду.

Таку саму кількість виконаних обіцянок має й очільник Міністерства фінансів Олександр Данилюк, якому вдалося відновити відносини з МВФ та вчасно вирішити технічні питання щодо отримання траншу макрофінансової допомоги від Фонду.

Однак є в Данилюка й одна провалена цього тижня обіцянка – щодо оприлюднення тексту меморандуму з Міжнародним валютним фондом після його підписання. Компанію серед невдах тижня йому склав і прем’єр-міністр Володимир Гройсман, який також не виконав обіцянку опублікувати проект меморандуму з МВФ, який, за його задумом, світ мав побачити ще раніше, ніж обіцяв Данилюк, – одразу після завершення розробки.

Крім того, протягом тижня члени Кабміну дали цілих 11 нових обіцянок, ознайомитися з якими можна в нашому дайджесті.

Нагадаємо, «Слово і Діло» також здійснює моніторинг роботи інших високопоставлених політиків, у тому числі Президента, його Адміністрації та безпосередньо підпорядкованого йому секретаря РНБО. Так, із 26 серпня до 16 вересня портал зареєстрував по одній новій обіцянці Петра Порошенка, Олександра Турчинова та покійного нині Андрія Таранова.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: