Сущенко про першу добу затримання: морили голодом і не давали навіть води

Читать на русском
Затриманому в РФ Роману Сущенко в першу добу після затримання не давали їжі та води і чинили на нього психологічний тиск.

Російське видання «Нова газета», посилаючись на слова самого українського журналіста повідомляє, що затриманому в РФ Роману Сущенко в першу добу після затримання не давали їжі та води і чинили на нього психологічний тиск.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на Укрінформ.

«Запитуємо Романа, чи чинився на нього фізичний тиск. Сущенко говорить, що ні. Але в першу добу був психологічний тиск. І ще в цю першу добу йому не давали ні їжі, ні води. А перший раз після затримання його погодували в «Лефортово», - пише видання.

Що ми знаємо про затримання журналіста Сущенка?Слово і Діло зібрало докупи всі відомі факти про затримання в Москві українського журналіста Романа Сущенка.

За час ув'язнення журналіст схуд вже на 6 кілограм.

«Два рази в день, коли тут розносять їжу, то запитують: «Чай? Окріп?» Я беру чай. Чай солодкий. Все-таки для роботи мозку потрібна глюкоза. Тому вибираю чай. За всі ці дні я схуд вже кілограмів на шість, але це не важливо», - цитує Сущенко російська газета.

Як відомо, 3 жовтня ФСБ РФ оголосила затриманого в Москві кореспондента агентства «Укрінформ» співробітником української розвідки і порушила кримінальну справу за статтею 276 КК РФ (шпигунство).

«ФСБ повинні під міжнародним тиском доводити, що журналіст Роман Сущенко займався шпигунством» - заявив адвокат Фейгін.

Московський суд заарештував Романа Сущенко до 30 листопада.

Адвокат Марк Фейгін також заявив, що українському журналістові Роману Сущенко загрожує в Кремлі до 20 років позбавлення волі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: