Стала відома кількість постраждалих від урагану на Гаїті

Читать на русском
Кількість загиблих на Гаїті в результаті найсильнішої за останні десять років урагану Метью збільшилося до 1,2 мільйона осіб.

У результаті потужного урагану «Метью» постраждали 1,2 мільйона осіб.

Про це повідомляє Центр новин ООН, передає «Слово і Діло».

Точних даних про наслідки стихійного лиха у Гаїті поки немає.

«За повідомленнями ЗМІ, кількість загиблих досягла 800 осіб. В цілому в тій чи іншій мірі постраждали 1,2 мільйона осіб. Близько 350 тисяч постраждалих потребують термінової гуманітарної допомоги», – наголошується в повідомленні.

Від урагану на Гаїті загинуло майже 340 людейПонад триста людей загинули в результаті сильного урагану на Гаїті, понад тисяча – залишили своє житло.

За даними Управління ООН з координації гуманітарних питань, викликані ураганом повені затопили 1800 будинків, сотні будинків були серйозно пошкоджені або повністю зруйновані.

Співробітники установ системи ООН та миротворці Оонівської операції продовжують надання гуманітарної допомоги жителям Гаїті, постраждалим внаслідок буревію: доставляють продовольство, медикаменти, чисту питну воду. Постраждалих забезпечують тимчасовим житлом.

Ураган «Метью» – потужний тропічний циклон над Карибським морем. Ураган переміщується від узбережжя Африки з 22 вересня.

У суботу, Національний центр ураганів в США знизив потужність урагану «Меттью» до першої категорії.

Нагадаємо, в ніч на 24 вересня у Румунії стався землетрус магнітудою 5,6 балів, поштовхи відчувалися в Україні.

Раніше повідомлялося, що біля берегів Нової Зеландії стався землетрус магнітудою 7,1 балів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: