Суд Грузії заочно заарештував очільника Одеської поліції

Читать на русском
Поліція Грузії заарештує начальника Нацполіції України Одеської області Гіоргі Лорткіпанідзе в разі його повернення на батьківщину.
Начальник поліції Одеської області Гіоргі Лорткіпанідзе

Міський суд Тбілісі ухвалив рішення про арешт колишнього заступника міністра внутрішніх справ Грузії, а нині начальника поліції Одеської області Гіоргі Лорткіпанідзе.

Про це повідомляє «Інтерфакс Україна», передає «Слово і Діло».

Лорткіпанідзе звинувачують у перевищенні службових повноважень під час розгону мітингу опозиції 26 травня 2011 року.

Водночас адвокат Лорткіпанідзе Гіоргі Гелхаури надав суду заяву про те, що той прибуде до Грузії після 15 жовтня й готовий дати будь-які свідчення в цій справі. Для цього очільник поліції Одеської області взяв відпустку.

Суд призначив чергове засідання в цій справі на 12 листопада поточного року.

Нагадаємо, що Лорткіпанідзе у вересні був викликаний Головною прокуратурою Грузії на допит в якості свідка в справі про розгін мітингу опозиції. Однак у Тбілісі він не прибув, заявивши, що неодноразово давав свідчення в цій справі.

Під час розгону мітингу 26 травня 2011 року, за твердженням прокуратури, були вбиті двоє, отримали травми різного ступеня 250 та понад 800 осіб були затримані.

Тбіліський міський суд у цій справі засудив до 4,5 років в'язниці колишнього міністра внутрішніх справ Грузії Вано Мерабішвілі.

Раніше повідомлялося, що народний депутат від фракції «Блоку Петра Порошенко» Віктор Кривенко закликав парламентарів підтримати його постанову про перевибори міського голови Одеси.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: